6 stjerner forlot oss

Mandag 22. april fikk medlemmene ved Sønde Aas Gård vite om den triste beskjeden som endret alt de neste ukene. Beskjeden ingen hadde håpet på at noen gang skulle komme. Beskjeden om at 7 hester var syke: "Dere har sett at vi har hatt mange besøk av dyrlegen. Luna, Munter, Runa, Benjamin, Pedro, Fredrik og Kvikken er syke, de blir ikke friske, vi har forsøkt alt. Dette betyr at de må avlives"
"Kvikken er gammel og har kreft, så lenge han ikke har smerter kan han brukes en stund til."

De neste dagene var fylt med tanker, minner og tårer. Ridetimen, torsdag, ble en tung ridetime, en litt annerledes ridetime, en ridetime jeg aldri hadde sett for meg. Det skal sies at annsatte på Gården gjør dette på en veldig fantastisk fin måte, slik at alle kan forstå. Vi ble godt forklart situasjonen og de forskjellige skadene/sykdommene til hestene.
Lørdag 27. april ble vi invitert til et allmannamøte hvor dyrlegen, som har god kjennskap til hestene, og alle annsatte var tilstede. Det ble gitt grundigere informasjon om hva som kom til å skje og hvordan situasjonen var.Tidligere samme lørdag fikk alle en liten gladmeldig oppi alt dette triste: "Benjamin skal få flytte til Hvaler og være selskapsponni hos en dølahoppe med føll!"

Nå var det Luna, Munter, Runa, Pedro og Fredrik igjen.

Søndag 28. april fikk man høre at Tita hadde fått forfangenhet/krysslammelse, som er en nokså alvorlig skade hos hest. Det var nærmest umulig å gjøre noe med skaden og hvertfall ikke på en 20 år gammel hest.
Mandagen 29. dro Kristine, Julie og jeg ut på Gården i håp om å få si et siste farvel til disse vakre hestene. Vi ga dem all vår kjærlighet og stelte og koste med dem. Vi dro triste hjem igjen rundt klokken 20.00, da gården stengte.

Samme kveld klokken 21.07 kom beskjeden på Facebook:
"6 vakre, gode hestehjerter har idag gått ut av tiden. Alle har hatt gode år, et godt liv hos oss, de har vært høyt elsket.
Luna, Munter, Pedro, Fredrik, Runa og Tita; Takk for alt og hvil i fred ♥"


 Nå er det nøyaktig en uke siden dere alle ble nødt til å reise fra oss. Dere har fått levd livet på et fantastisk sted, Søndre Aas Gård! Det er nøyaktig en uke siden dere fikk slippe smerten og komme til et bedre sted. Det er nøyaktig en uke siden dere ble sluppet fri i de evig grønne enger! En vakker dag sees vi igjen! Dere er dypt elsket og savnet, takk for alt og hvil i fred ! ♥

Alt er skrevet etter  egne meninger og hva jeg selv har hørt og fått vite.

- Marte Evelina

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar